Suárez wil nog door: "Alleen ik bepaal wanneer ik stop"

17 februari 2021, 12:43   Bijgewerkt: 17 februari 2021, 13:23

Luis Suárez maakte in de zomer de overstap van FC Barcelona naar Atlético Madrid. In Camp Nou was het vertrouwen in de spits gezakt, maar in Madrid haalt de 34-jarige Uruguayaan vooralsnog zijn gram door met de club bovenaan te staan. Bovendien is hij topscorer van La Liga. De routinier hoopt nog jaren door te kunnen.

De oud-Ajacied heeft in 21 speelronden 16 keer gescoord, het meest van alle spelers in La Liga. De stap naar Madrid heeft hem goed gedaan. "Ik geniet er nog steeds van dat ik op het hoogste niveau mag spelen", vertelt Suárez aan ESPN. "Ik speel bij Atlético en dat is nog steeds de top. Sommige mensen geloofden niet dat ik dit niveau nog aankon. Ik heb nog altijd hetzelfde enthousiasme. Ik hoop dat ik dit jaar, volgend jaar en nog vele jaren daarna het beste uit mezelf kan halen. Totdat ik me realiseer dat ik alles eruit heb gehaald. Maar niemand komt zomaar van mij af. Alleen ik bepaal wanneer het tijd is om te stoppen."

Zijn eigenwijze karakter hielp hem in het halen van zijn doelen, geeft Suárez aan. "Ik heb mezelf altijd als eigenwijs gezien. Als ik iets twee, drie of vier keer probeer en het lukt niet, dan ben ik niet een speler die zijn koppie laat hangen. Ik blijf altijd proberen, zo was ik als kind ook altijd al", zegt de oud-Ajacied. Hij geniet dit seizoen van het werken met trainer Diego Simeone. "Iedere trainer heeft zijn eigen manier en zijn eigen voetbalfilosofie. 'Cholo' is een coach die spelers veel vertrouwen geeft, hij zorgt ervoor dat je meer geeft dan je voor mogelijk hield. In de voorbereiding op wedstrijden geeft hij veel tips, ook op mijn leeftijd heb ik daar nog veel aan. Daar heb ik geen problemen mee. Hij is niet voor niets de trainer."

De koploper heeft vijf punten meer dan Real Madrid. Bovendien heeft het nog twee wedstrijden in te halen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen