Botteghin jaagt op vierde KNVB Beker: "Het went nooit"

17 februari 2021, 10:05

Voor Feyenoord wacht woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen in de beker. Bij winst plaatst het zich voor de halve finale, waarin Ajax zal wachten. Eric Botteghin hoopt op een nieuw bekersucces en onderstreept het belang van het duel in Friesland.

Botteghin jaagt op zijn vierde bekerwinst. In het verleden won de verdediger er één bij Groningen en twee bij Feyenoord. Toch zit de sleur er nog niet in, hij geniet nog altijd van de bekerwedstrijden. "Ik kan zeggen: het went nooit. Ik was net zo blij met mijn eerste beker bij FC Groningen als dat ik zal zijn als we 'm dit jaar mogen winnen met Feyenoord. Dat komt misschien ook doordat je weet hoe mooi het is, wat het losmaakt. Dan wil je dat allemaal wéér beleven, terwijl het voor ons gewoon ook een tastbare prijs is. Ik heb nog steeds de honger de mensen die vreugde weer te brengen. Zeker dit seizoen", zegt hij tegen Voetbal International.

Spanning in het bekertoernooi is ook niet nieuw voor de Braziliaan. Botteghin heeft namelijk al een aantal cruciale bekerdoelpunten gemaakt in de voorgaande jaren. Tijdens het tegenvallende 2015/16-seizoen bijvoorbeeld. Tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC gebeurde er namelijk iets speciaals. "In de verlenging maakte ik de winnende goal, uiteindelijk zouden we dat jaar de beker winnen. Voor mij is het nog steeds een van de belangrijkste doelpunten die ik heb gemaakt voor Feyenoord, naast die winnende bij PSV in het jaar dat we kampioen werden."

Dat had in de beker alles of niets is, dat vindt Botteghin alleen maar mooi. "Als je in de competitie verliest, is dat vervelend, maar niet meteen cruciaal. Verliezen we woensdag, dan liggen we er gelijk uit. Dat aspect vind ik het mooie aan bekerduels. De spanning vooraf is ook iets anders, want je weet: je móét winnen!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen