Van 't Schip over Giakoumakis: "Moet bewuste stap gaan maken"

17 februari 2021, 09:34   Bijgewerkt: 17 februari 2021, 09:40

John van 't Schip, de huidige bondscoach van Griekeland, stelt tevreden vast hoe Giorgos Giakoumakis topscorer is van de Eredivisie. De Nederlandse trainer ziet dat de spits geweldig op dreef is bij VVV-Venlo en hoopt dat de aanvaller een verstandige keuze maakt in de zomer

De Griekse spits heeft dit seizoen inmiddels 22 doelpunten gemaakt voor de geel-zwarte club uit Venlo. Zijn topvorm is niet te ontkennen, maar toch waarschuwde John van 't Schip de spits over het maken van een transfer. "Het is natuurlijk belangrijk dat hij er sportief en financieel op vooruit gaat. Maar hij moet wel een bewuste stap maken. Dat hij blijft voetballen, dat is het belangrijkste. Dan houd je ook de deur open naar het nationale team", zegt Van 't Schip tegen De Telegraaf.

Het debuut van Giakoumakis verliep in ieder geval goed voor de nationale ploeg, hij wist namelijk meteen te scoren in zijn eerste wedstrijd voor Griekenland afgelopen november. De bondscoach is dan ook zeer tevreden over zijn herboren spits. "Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt het afgelopen jaar. Giorgos is ook helemaal afgetraind, aan het begin was hij nog een beetje zwaar. Hopelijk kunnen wij daar ook van profiteren, al is het voor hem bijna niet te doen deze lijn door te trekken."

Als bondscoach van Griekenland kijkt hij ook uit naar PSV - Olympiakos in de Europa League. "Als PSV in goeden doen is, hebben ze veel kwaliteit. Met name voorin. Maar Olympiakos steekt er in Griekenland inmiddels wel behoorlijk bovenuit, qua aantal landstitels in de laatste twintig jaar en daardoor ook qua financiële middelen en selectie. Ik zou ze denk ik evenveel kans geven nu."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen