Sierhuis over duel Ajax: "Lille is een soort PSV, maar dan beter"

Sierhuis over duel Ajax: "Lille is een soort PSV, maar dan beter"

17 februari 2021 – Voor Ajax staat donderdag de eerste ontmoeting met Lille op het programma in de Europa League. Dat belooft een loodzware klus te worden voor de Amsterdammers, aangezien de Noord-Fransen bovenaan staan in de Ligue 1 en een geweldig seizoen beleven. Kaj Sierhuis van Stade de Reims is lovend over de tegenstander van Ajax.Hij weet dat Lille met name voorin spelers heeft die het verschil kunnen maken tegen iedere tegenstander. "Bamba (foto) is echt een topspeler, en ook David begint op stoom te komen", analyseert Sierhuis bij Ajax Showtime. "Zij kunnen echt het verschil maken. Ajax moet oppassen dat het hen niet te veel ruimte geeft om gevaarlijk te worden. Ik zou Lille omschrijven als een sterk collectief met individuele kwaliteiten, dat levensgevaarlijk is in de omschakeling. Ze zijn qua speelstijl wel vergelijkbaar met een PSV, maar dan beter. Een aantal snelle jongens achterin bij Ajax zou dan ook geen overbodige luxe zijn, al moet Ajax ook gewoon van zijn eigen krachten uitgaan", zegt de oud-speler van Ajax.

Sierhuis geeft Erik ten Hag als tip om Dusan Tadic in de spits te zetten. "Het centrale duo achterin en de twee centrale middenvelders hebben zó veel kracht in huis, die strijd wil je niet op het fysieke aan laten komen", vertelt de aanvaller. "Dat moet je bespelen met jongens die goed zijn tussen de linies en technisch vaardig zijn. Ajax moet zorgen voor veel beweging en diepgang. Echt het originele Ajax-voetbal, zeg maar. De afwezigheid van Ryan Gravenberch is denk ik een grote aderlating, hij is dit seizoen zó belangrijk voor het spel van Ajax. Zeker als Lille compact in hun verdedigende blok gaat staan moet je jongens hebben die linies kunnen breken, daarvoor was Gravenberch ideaal geweest." Ajax mist daarnaast ook de niet ingeschreven Sébastien Haller.

Botman
Uiteraard houdt Sierhuis de verrichtingen van landgenoot en voormalig ploeggenoot Sven Botman nauwlettend in de gaten. "Het is mooi om te zien hoe Sven geprezen wordt in de Franse pers, en volledig terecht", zegt de spits. "Niet gek ook. Lille haalde met hem een jonge jongen in huis. Hij kwam praktisch van sc Heerenveen, voor wat leek een vrij hoog bedrag. Dan is het altijd maar de vraag wat je mag verwachten. Hij doet het echter uitstekend en iedereen spreekt vol lof over hem. Je ziet hem niet voor niets regelmatig terug in het team van de week van L'Équipe. Hij staat ongetwijfeld in de belangstelling van een aantal grote clubs. En dat snap ik ook volledig; hij voldoet aan alle voorwaarden."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021