NAC blijft ongeslagen in 2021 en verslaat Telstar moeizaam

16 februari 2021, 22:58   Bijgewerkt: 16 februari 2021, 23:31

NAC Breda heeft de smaak te pakken in de Eerste Divisie. De ploeg van Maurice Steijn is in 2021 nog ongeslagen en won de laatste twee duels al – waaronder overtuigend van Almere City FC (4-0) – en gaf die reeks een vervolg tegen Telstar: 1-2. Overtuigend was het overigens nog allerminst dinsdagavond.

En dat het zo moeizaam ging, mag best verrassend heten, want NAC Breda haalde in de winterstop Darren Maatsen, Anco Jansen, Marouan Azarkan, Ramon Hendriks en Michaël Maria op, al stonden alleen de laatste twee in de basis op bezoek in Velsen. Daar hadden de bezoekers weliswaar de overhand, maar drukten het veldoverwicht niet uit in de score en kregen op slag van rust de deksel op de neus: Glynor Plet tikte aan de andere kant van dichtbij binnen.

Een enorme domper, zeker omdat de club juist bezig was aan een prima opmars en Almere City FC eerder op de avond zag verliezen bij Helmond Sport. Opgeteld met alle versterkingen en de ongeslagen reeks een reden om hoop te houden op een directe play-offplek, maar een zege op Telstar was dan wel gewenst.

Die kwam er doordat in het tweede bedrijf wél werd gewonnen. Mounir El Allouchi werkte na goed voorbereidend werk van Maria af van en zag hoe Mario Bilate vanuit een hoekschot een kleine tien minuten voor tijd voor veel opluchting zorgde in het kamp van NAC Breda. Bij de tweede paal werkte hij binnen en stelde de derde zege op rij veilig, waardoor de opmars wordt voortgezet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen