Wiegman 'blij' met oefennederlaag tegen Verenigde Staten

16 februari 2021, 21:14

De OranjeLeeuwinnen gingen in de vorige interlandperiode voor het eerst sinds de verloren WK-finale weer eens onderuit en net als de wedstrijd in Frankrijk was de Verenigde Staten de tegenstander in ditmaal een vriendschappelijke wedstrijd. Bondscoach Sarina Wiegman was in aanloop naar de Olympische Spelen juist blij met die nederlaag.

Dat vertelde zij tegenover het Algemeen Dagblad over de nederlaag in het vorige kalenderjaar. "We zijn getest op het allerhoogste niveau. We hebben die wedstrijd geëvalueerd en er een aantal zaken uitgehaald. We hopen daarin nu de volgende stap te maken", lichtte de vertrekkende coach toe over het verlies.

"De wedstrijd tegen de VS was een meetmoment richting de Olympische Spelen. Ik ben niet geschrokken. Veel mensen zeggen dat vooral fysiek de verschillen groot zijn, maar volgens ons zijn die verschillen te verwaarlozen. We zoeken het vooral in het voetbal", stelt Wiegman, die ook uitkijkt naar de vriendschappelijke duels met België en Duitsland de komende dagen. "Dat zijn twee toplanden, ik ben heel blij dat we tegen ze mogen spelen. Het is bovendien alweer een tijdje geleden dat we ze hebben ontmoet", aldus de bondscoach.

Lees ookOranje net als in WK-finale maatje te klein voor Amerika

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen