Lang corona-vrij, Club Brugge zonder technische staf naar Kiev

16 februari 2021, 21:05

Club Brugge heeft te kampen met een forse corona-uitbraak in aanloop naar de Europa League-ontmoeting met Dinamo Kiev donderdagavond. De Belgen missen in elk geval vrijwel de volledige technische staf (coach Philippe Clement en zijn assistenten), ster Hans Vanaken, Nederlander Stefano Denswil en Matej Mitrovic. Noa Lang is daarentegen negatief getest.

De oud-Ajacied voelde zich weliswaar niet goed en ging naar huis, maar heeft geen corona en dat geldt ook voor Charles De Ketelaere – die eveneens griepsverschijnselen vertoonde. Als zij op tijd herstellen van hun griep, dan kunnen ze spelen in de Europa League en reizen dus in elk geval af naar Oekraïne. In totaal blijven er drie spelers en diverse stafleden achter in België.

'Alle positief geteste spelers en stafleden zitten in quarantaine. Rik De Mil en zijn assistent Tim Smolders zullen mee afreizen naar Kiev', schrijft Club Brugge in het statement. Gezien de goede vorm wilden de Belgen 'á la Ajax' hoge ogen gooien in het tweede toernooi van Europa, dat wordt door deze uitbraak in elk geval bemoeilijkt in de zestiende finales.

Lees ookCorona-uitbraak Brugge: 'ook Noa Lang naar huis'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen