Cambuur profiteert optimaal van nederlaag Almere City

16 februari 2021, 20:35

SC Cambuur heeft dinsdagavond optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Almere City FC bij Helmond Sport. Na twee weken 'sneeuwvrij' was de ploeg van Henk de Jong in eigen huis weliswaar zeker niet groots tegen TOP Oss, maar werd er anders dan eerder dit seizoen wel gewonnen van de ploeg uit Brabant: 3-0.

Het is voor de Leeuwarders alweer de derde zege op rij en extra lekker omdat directe concurrent Almere City FC eerder op de dinsdagavond voor de tweede keer op rij verloor. Qua verliespunten staan de Leeuwarders zodoende in elk geval zes punten voor op alle andere ploegen mét ook nog eens royaal het beste doelsaldo, al ziet het De Graafschap en NAC Breda wel in een steeds betere vorm komen.

In grote vorm was SC Cambuur zelf dinsdagavond overigens niet in eigen huis tegen de nummer dertien van de Eerste Divisie. Een goedkope pingel na een 'overtreding' van Lion Kaak, benut door clubtopscorer Robert Mühren, hielp de koploper na een klein half uur weliswaar aan de leiding, maar in de eerste helft waren de grootste kansen toch echt voor TOP Oss. Mede dankzij twee fenomenale reddingen van Sonny Stevens hield SC Cambuur voor de elfde keer dit seizoen het doel schoon.

In een veel minder leuke tweede helft zakte het spelniveau aan beide kanten flink, maar bleek maar weer eens hoe breed de selectie van SC Cambuur is: invaller Giovanni Kort stiftte goed tien minuten voor het einde zijn elftal namelijk definitief naar de zege – wat in Brabant (2-2) niet lukte. In de slotminuten vergat Korte tot twee keer toe overigens nog wel om zijn tweede goal van de avond te maken en werkte onder andere een open kans over. Een wereldgoal van Mühren met een heerlijke lob zorgde in elk geval nog wel voor een fraai einde van de voetbalvond (3-0). 

Ondanks dat zeker niet alles lukte bij de formatie van De Jong, had de coach al met al dus wederom alle reden tot lachen. Enige reden tot zorg is de schorsing die Mees Hoedemakers opliep: door zijn gele kaart moet de marathonman vrijdag tegen Jong Ajax voor het eerst dit seizoen een wedstrijd missen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen