'Vaccinatiekampioen Israël biedt aan EK 2021 te organiseren'

16 februari 2021, 20:10

Het Europees kampioenschap voetbal buiten Europa spelen? Als het aan Israël ligt, is dat een meer dan serieuze optie. Het land dat overigens bij de landentoernooien ingeschreven is bij de UEFA, heeft als vaccinatiekampioen aangeboden om het EK te organiseren. Ook de Champions League staat op het wensenlijstje van het land.

Dat schrijven diverse media uit Israël. Volgens onder andere Channel 12 heeft het land bij de UEFA aangeboden het EK te willen organiseren als dat elders vanwege het coronavirus toch (nog) niet mogelijk blijkt. Israël is een van de landen die heel hoog staat op de lijst van het aantal gevaccineerde mensen. Liefst 3,8 van de negen miljoen mensen hebben al een vaccinatie ingespoten gekregen.

De UEFA zou aan Israël hebben laten weten hun voorstel in beraad te nemen en af te wachten wat de corona-ontwikkelingen binnen Europa zijn. Hetzelfde geldt voor de organisatie van de Champions League – al is de kans een stuk kleiner dat ze die nogmaals gaan verplaatsen.

Israël zelf zal in elk geval niet actief zijn op het EK 2021. De ploeg eindigde in de kwalificatiereeks voor dat toernooi als nummer vijf in de Groep G, onder Polen, Oostenrijk, Macedonië, Slovenië en Letland. De speelsteden van het EK zoals nu altijd nog gepland zijn Londen, Baku, München, Rome, Sint-Petersburg, Kopenhagen, Boedapest, Amsterdam, Dublin, Boekarest, Glasgow en Bilbao.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen