Almere City is het even kwijt en verliest ook in Helmond

16 februari 2021, 18:22

Almere City FC is het even kwijt in de Eerste Divisie. De zo verrassend goed presterende ploeg van Ole Tobiasen verloor begin februari met ruime cijfers bij NAC Breda (4-0), maar heeft dat verlies tijdens de verplichte 'sneeuwpauze' niet achter zich kunnen laten. Ook op bezoek bij Helmond Sport even verderop ging het namelijk opnieuw ten onder: 2-1.

Zodoende is het aantal nederlagen voor Almere City FC verdriedubbeld (!) in de laatste weken. Kansen om veel vaker te scoren had het overigens wel genoeg: Elias Sørensen raakte in het eerste bedrijf de lat, terwijl winteraanwinsten John Yeboah (opnieuw lat), Jorrit Smeets (fraaie redding Stijn van Gassel) en Xian Emmers (geblokt) in het tweede bedrijf heel dicht bij een Almere-treffer waren.

Omdat de door Almere City FC verhuurde Jelle Goselink binnen het half uur de thuisploeg aan een verrassende voorsprong had geholpen tegen zijn oude werkgever uit de rebound, konden de Brabanders na de pauze vooral afwachten wat voor gevaar de bezoekers zouden stichten. Gevaarlijk werd de formatie van Tobiasen dus zeker, maar tot een doel(punt) kwam het net als tegen NAC Breda niet meer. Toen Lance Duijvestijn in de counter vervolgens tegen de verhoudingen op fraaie wijze de twee Almere City-goal maakte, was het duel gespeeld. Daar veranderde een late rake kopbal van Thomas Verheydt niets meer aan. 

Door de goede reeks van De Graafschap en de opmars van NAC Breda de laatste weken is het bovenin ongemeen spannend. Koploper SC Cambuur heeft nog altijd de beste papieren en een voorsprong van zes punten – mits het de inhaalwedstrijden wint. Almere City FC kan door deze nieuwe nederlaag nummer twee De Graafschap alleen nog passeren op basis van een beter doelsaldo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen