Bij Fulham opgeleefde Tete hoopt nog op EK 2021

16 februari 2021, 18:12

De rechtsbackpositie achter vaste eerste keuze Denzel Dumfries is al jarenlang problematisch bij het Nederlands elftal. Joël Veltman, Timothy Fosu-Mensah, Quincy Promes en Hans Hateboer speelden daar al en Rick Karsdorp profileert zich de laatste tijd ook weer uitstekend bij AS Roma. Daar komt ook Kenny Tete bij: hij heeft het EK nog zeker niet uit zijn hoofd gezet. 

"Ik hoop het wel natuurlijk, ik zou niks anders willen", vertelt Tete tegenover ESPN over zijn nog altijd levende EK-droom. "Ik ben blij dat ik bij Fulham zit, dat ik wekelijks speel en dat ik me kan ontwikkelen. Als ik erbij kan komen dan ben ik er klaar voor. Ik kan niet wachten eigenlijk."

De verdediger kent Frank de Ber 'een beetje', maar sprak recentelijk nog niet met de keuzeheer. "En ik denk daar momenteel niet aan. Ik ben al blij dat ik speel en als het komt dan komt het. Stiekem hoop je er natuurlijk op maar eerst maar eens lekker gaan voetballen en gaan spelen, dan komt het vanzelf wel", houdt hij zijn voornemen nog wel enigszins bescheiden.

Voorlopig wil Tete vooral weer minuten maken, nadat hij de laatste tijd ontbrak vanwege blessureleed. "Het voelt heerlijk. Ik begon goed bij Fulham maar raakte geblesseerd, een scheurtje in mijn achillespees. Dat was erg frustrerend. Vanaf het moment dat ik kon spelen heb ik alles gespeeld. Ik voel me goed. Ik ben blij om elke week weer te voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen