Alaba bevestigt vertrek bij Bayern München

16 februari 2021, 14:12

David Alaba gaat komende zomer op zoek naar een nieuwe club. Dat heeft de 28-jarige verdediger bevestigd in een speciaal ingelaste persconferentie. Daarmee komt er een einde aan maandenlang speculeren over de toekomst van de topverdediger. Bayern München deed verwoede pogingen zijn verbintenis te verlengen, maar kreeg steeds nul op rekest.

Alaba speelt sinds de zomer van 2008 voor Bayern München, nadat hij als jeugdspeler wed opgepikt bij Austria Wien. Op een jaar als huurspeler bij TSG Hoffenheim na bleef Alaba de Duitse recordkampioen altijd trouw. In totaal speelde hij al 415 duels voor Bayern, waarvan de laatste jaren als centrumverdediger. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de prijzenregen van de club. Er prijken onder meer negen landstitels, zes gewonnen DFB Pokals en twee Champions League-trofeeën op zijn fraaie palmares. Ook dit seizoen is Alaba een vaste waarde.

"Ik heb besloten Bayern aan het einde van het seizoen te verlaten", zei de linkspoot op de persconferentie over zijn afscheid. "Ik wil iets nieuws proberen. Het was zeker geen eenvoudige beslissing. Ik heb hier dertien jaar gespeeld en de club betekent veel voor me."

Het is nog niet bekend wat de volgende bestemming wordt van de Oostenrijks international. Onder meer Real Madrid, Chelsea, Liverpool en Manchester City hebben zich al gemeld bij de zaakwaarnemer van de verdediger. Bayern München is in ieder geval al voorbereid op zijn vertrek. RB Leipzig-verdediger Dayot Upamecano komt komende zomer voor liefst 43 miljoen euro naar Beieren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen