Klaassen geniet van Haller: "Is een uitlaatklep voor ons"

16 februari 2021, 12:55

De komst van Sébastien Haller naar Ajax is een gouden greep gebleken voor de Amsterdammers. De Franse Ivoriaan werd voor 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United, maar betaalt zijn waarde iedere week terug. Vooral Davy Klaassen profiteert van de aanwezigheid van de ijzersterke spits.

In het gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de middenvelder aan een goede klik te hebben met Haller. "De samenwerking gaat steeds beter. Tussen ons twee, maar ook tussen de rest van het team en Sébastien. Als je ziet hoeveel ballen hij vasthoudt en simpel doorspeelt, dan vormt hij voor ons een soort uitlaatklep. Helemaal als tegenstanders één op één spelen. Dan is het moeilijk om de vrije man te vinden, maar kunnen we de bal bij hem kwijt. Hij houdt 'm vast en wij kunnen bijsluiten. Ik ben dan vaak ook meteen een heel stuk los."

Tegen Heracles hielp het duo Ajax aan drie belangrijke punten in de titelstrijd. Klaassen opende op aangeven van Haller de score, terwijl de rollen bij de 0-2 omgedraaid waren. In de eerste zeven Eredivisieduels van Haller als Ajacied was hij driemaal trefzeker en bereidde hij vijf goals voor. In de TOTO KNVB Beker scoorde hij tweemaal tegen PSV.

Des te pijnlijker is het ontbreken van de topspits in de Europa League. Ajax vergat hem aan te melden en kan deze campagne geen beroep meer doen op de spits. Komende donderdag wacht het eerste deel van het tweeluik met LOSC Lille.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen