Lof voor Bijlow: "Kan eerste keeper Oranje worden"

Lof voor Bijlow: "Kan eerste keeper Oranje worden"

16 februari 2021 – Direct na de terugkeer van zijn langdurige blessure kreeg Justin Bijlow zijn basisplaats terug bij Feyenoord. Tegen Willem II hield de 22-jarige sluitpost meteen de nul. Zijn terugkeer leidde wel tot discussie. Nick Marsman ontpopte zich in de weken als zijn vervanger namelijk als een uitstekende keeper. Voor Advocaat stond de keuze voor Bijlow echter vast.Hoe goed Marsman de afgelopen maanden ook was, bij de terugkeer van concurrent Justin Bijlow werd hij resoluut naar het tweede plan verwezen. "Justin heeft de potentie om voor meerdere jaren de keeper van het Nederlands elftal te worden'', verklaart Advocaat zijn keuze voor Bijlow in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij is gewoon mijn eerste man, dus daar heb ik niet over getwijfeld."

Bijlow moest maandenlang toekijken wegens een gecompliceerde teenblessure. "Het was ook voor de medische staf een heel onbekend iets. Ze hebben zelfs in de dossiers van andere clubs gekeken, aangezien zoiets nog niet eerder was voorgekomen. Gelukkig ben ik uiteindelijk goed hersteld. Het was een kwestie van de draad weer oppakken en hard werken."

Aan het EK heeft Bijlow naar eigen zeggen nog niet gedacht. Maar uiteraard zal zijn naam op het lijstje van bondscoach Frank de Boer staan, die niet bepaald een luxe heeft in zijn keepersgroep. Kort voor de blessure van Bijlow nam De Boer hem voor het eerst op in de definitieve selectie. Omdat Bijlow zich af moest melden, riep De Boer FC Twente-keeper Joël Drommel op.

Voor De Boer is Jasper Cillessen in principe eerste keuze, maar door een blessure kwam de sluitpost van Valencia dit seizoen nog nul minuten in actie. Tim Krul keept alles bij Championship-koploper Norwich City en lijkt verzekerd van een plek.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021