Gullit ondekt trend bij Ajacieden: "Ze hebben het allemaal moeilijk"

Gullit ondekt trend bij Ajacieden: "Ze hebben het allemaal moeilijk"

16 februari 2021 – Ruud Gullit kijkt met pijn in zijn hart naar de verrichtingen van Ajax-middenvelders over de grenzen. In de Eredivisie presteren ze maak nog uitstekend, maar na een transfer stort het geweldige spel deels of helemaal in. De oud-topvoetballer weet waar dat aan ligt.

"Je zag en ziet hoeveel problemen de Ajacieden, vooral de middenvelders, hebben om zich aan te passen na hun transfers naar grote internationale topclubs", zegt Gullit in zijn column in De Telegraaf. "Of het nu Davy Klaassen was, of Donny van de Beek, Lasse Schöne of Hakim Ziyech en zelfs Frenkie de Jong. Het zijn geweldige spelers, maar zelfs die hebben het moeilijk." Volgens Gullit ligt dat aan het feit dat zij het aanvallende spel van Ajax missen.

Donny van de Beek en Hakim Ziyech zijn momenteel bankzitters bij respectievelijk Manchester United en Chelsea, terwijl de avonturen van Davy Klaassen en Lasse Schöne mislukten. Klaassen faalde bij Everton en herstelde zich aardig bij Werder Bremen, terwijl Lasse Schöne al binnen een jaar voor een terugkeer naar Ajax koos. Na een lange aanpassingstijd is Frenkie de Jong wél onomstreden bij FC Barcelona.

Gullit ziet ook dat Liverpool een vrije val beleeft in de Premier League. De ongenaakbare landskampioen van vorig seizoen is geen schim meer van die succesformatie. Momenteel staat Liverpool op de zesde plaats, met zestien verliespunten meer dan koploper Manchester City. Er wordt onder meer veel gewezen naar het ontbreken van geluk. "Daar zit iets in, maar eigenlijk hebben al die zaken te maken met het hoge niveau en de manier waarop spelers uitgeknepen worden, of uitgeknepen moeten worden om iedere vier dagen dat niveau aan te tikken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021