Vlaar droomt van hoofdtrainerschap en heeft drie voorbeelden

16 februari 2021, 08:08

Ron Vlaar weet nu al hoe hij de periode na zijn voetbalcarrière in wil gaan vullen. De 35-jarige verdediger van AZ zette vorige week een punt achter zijn rijke loopbaan, maar een afscheid van de voetballerij sluit hij uit. Vlaar wil dolgraag hoofdtrainer worden. Goede voorbeelden zag hij in zijn loopbaan genoeg.

Vlaar is met name onder de indruk van Foppe de Haan, met wie hij zich in 2006 én 2007 tot Europees jeugdkampioen kroonde. "We hadden een groep waarin de status van spelers heel erg verschillend was", aldus Vlaar als gast in de talkshow OP1. "Sommige jongens speelden bij een club in de Eredivisie, terwijl anderen al in het buitenland speelden en wéér anderen nog in het tweede team. Ga dat maar eens managen." De Haan deed dat uitmuntend. "Het was fantastisch om dat mee te maken."

Ook over Louis van Gaal en Bert van Marwijk was Vlaar complimenteus. Laatstgenoemde liet hem debuteren in het Nederlands elftal én maakte hij mee als speler van Feyenoord, terwijl hij met Van Gaal zijn grootste succes als speler vierde. In 2014 speelde Vlaar een belangrijke rol in het succes van het Nederlands elftal op het WK 2014. Oranje haalde de halve finale.

Vlaar kondigde vorige week zijn afscheid als profvoetballer aan, omdat zijn lichaam niet meer in staat was om topsport te bedrijven. Zijn laatste wedstrijd bij AZ dateerde van september 2020. De 32-voudig international debuteerde bij AZ en keerde via succesvolle periodes bij Feyenoord en Aston Villa in 2015 terug in Alkmaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen