Pochettino steekt na onrust loftrompet over werk van Koeman

Pochettino steekt na onrust loftrompet over werk van Koeman

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 februari 2021 – De gemoederen liepen even hoog op tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona in aanloop naar hun kraker van dinsdag in de Champions League, maar maandag leek de kou uit de lucht tijdens de persconferentie van PSG-trainer Mauricio Pochettino. Na eerdere kritiek over en weer sprak de Argentijn nu lovend over Ronald Koeman.

PSG-aanvaller Ángel Di María liet onlangs weten dat hij hoopt op de komst van Messi en ook Leandro Paredes sprak woorden van die strekking. "Dat is respectloos", zei Koeman vorige week bij Marca. "Het is niet goed om zoiets te zeggen, en de aanstaande Champions League-duels worden er alleen maar pikanter van. Het is niet goed om te zeggen. Ik zie het als respectloos richting Barcelona. Ik merk dat Paris Saint-Germain veel praat over Messi. Hij speelt bij ons, en wij spelen straks tegen PSG in de Champions League."

Pochettino heeft meegekregen dat Koeman niet blij is met de teksten van zijn spelers. De Argentijnse trainer van PSG snapte die kritiek vorige week deels. "Ik snap dat je niet teveel moet praten over een speler die niet in je team speelt, maar dat doen niet alleen mijn spelers. Het is heel normaal voor clubs om te kijken om spelers van wie de contracten in de zomer aflopen. Vanuit Parijs heeft niemand disrespect getoond. Dat een speler zegt dat hij graag samen wil spelen met een andere speler, lijkt me niet erg."

Op de persconferentie van maandag sprak Pochettino vervolgens lovende woorden over Koeman, die het momenteel aardig op de rit heeft in Camp Nou. "Het kost altijd tijd om een ploeg aan de gang te krijgen met een nieuwe trainer", zei de Argentijn volgens Marca een dag voor de wedstrijd. "Het is goed te zien dat ze het steeds beter doen. Koeman heeft de tijd gekregen en de ploeg is nu meer solide. We spelen tegen een tegenstander dat als doel heeft om de Champions League te winnen. Ik keek als speler op tegen Koeman en doe dat nu als trainer ook."

gerelateerd