Ziyech niet, Kepa verrassend wel in Chelsea-basis

Ziyech niet, Kepa verrassend wel in Chelsea-basis

15 februari 2021 – Thomas Tuchel is vooralsnog niet gechromeerd van Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker moet maandagavond wederom op de bank plaatsnemen bij Chelsea, dat om 21.00 uur tegen Newcastle United speelt. Coach Tuchel geeft de voorkeur aan Mason Mount.

Mount is de laatste weken sinds de komst van Tuchel vaste basiskracht, terwijl Ziyech hooguit invalbeurten krijgt. Tegen Barnsley kreeg de middenvelder vorige week zeventig minuten speeltijd, maar daarin kon hij niet overtuigen. Tuchel zei het niet met zoveel woorden, maar leek na afloop kritisch op Ziyech. "We toonden niet genoeg lef en speelden te veel de lange bal. Het is duidelijk dat we beter kunnen. Dus ja, ik had meer van mijn ploeg verwacht. Als je ritme en een beetje zelfvertrouwen mist, dan is het lastig om jezelf te bewijzen tegen een tegenstander die grote risico's neemt en de wedstrijd van zijn leven speelt", zei Tuchel na de wedstrijd. "We kunnen veel beter, maar ik wil niet te streng zijn voor mijn spelers zijn."

Opmerkelijk is overigens dat Tuchel ervoor kiest om Kepa Arrizabalaga in de basis te zetten tegen Newcastle. De goalie stond tegen Barnsley ook in het doel en heeft zijn basisplek dus behouden. Dat betekent dat Édouard Mendy wisselspeler is bij Chelsea. In oktober keepte Kepa voor het laatst een Premier League-duel.

Chelsea staat vijfde in de Premier League, maar wipt bij winst vanavond over nummer vier Liverpool heen.

gerelateerd