'Na Ten Hag ook Van Bommel genoemd bij Mönchengladbach'

15 februari 2021, 16:56   Bijgewerkt: 15 februari 2021, 17:24

In Duitse media is een lijst met potentiële opvolgers voor Marco Rose bij Borussia Mönchengladbach opgedoken. Volgens Kicker staat is andere Erik ten Hag, maar ook Mark van Bommel, in beeld bij de Duitse topclub. Naast de twee Nederlanders staan ook Jesse Marsch, de trainer van RB Salzburg, Adi Hütter en Florian Kohlfeldt op het lijstje van Kicker.

Borussia Mönchengladbach heeft tot aankomende zomer om een nieuwe trainer aan te stellen, maar toch meldt Kicker dat de zoektocht al begonnen is. Erik ten Hag en Mark van Bommel vallen het meest op in dat lijstje. Ten Hag werd al eerder in verband gebracht met Die Fohlen, toen de eerste geruchten van een vertrek opdoken. Mark van Bommel werd een jaar geleden nog genoemd bij Bayern München, als opvolger van Niko Kovac, en is sindsdien niet actief geweest bij een club.

Adi Hütter is de derde naam op het lijstje. De huidige trainer van Frankfurt levert dit seizoen fantastisch werk, hij ligt op koers om zich met Frankfurt te kwalificeren voor de Champions League. Iets wat Frankfurt nog nooit is gelukt. Met een fantastische selectie met spelers als André Silva, Filip Kostíc en Luka Jovíc zal het nog maar de vraag zijn of hij wil vertrekken, aangezien er ook voldoende perspectief is voor de toekomst. Kwalificatie voor het Europese voetbal voor volgend seizoen zou daarin een grote rol kunnen spelen. Florian Kohfeldt, de charismatische trainer die zichzelf zeer geliefd heeft gemaakt bij Werder Bremen, staat ook op het lijstje. Hij heeft Werder Bremen vorig seizoen gered van degradatie en is nu ook bezig aan een goed seizoen met Werder.

Ook Jesse Marsch, de hoofdtrainer van RB Salzburg, wordt genoemd. Salzburg presteert al jaren goed in Europese toernooien, en is één van de grootste talentenfabrieken van Europa. Het door laten stromen van jonge talenten naar het eerste elftal van Borussia Mönchengladbach is, zeker door de recente successen, ook iets wat prioriteit zal krijgen bij Mönchengladbach. Ook de Amerikaan is dus een reële optie voor Die Fohlen.

Lees ook: Dortmund haalt Rose officieel op bij aan Ten Hag gelinkte BMG

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen