Dortmund haalt Rose op bij aan Ten Hag gelinkte BMG

15 februari 2021, 16:00   Bijgewerkt: 15 februari 2021, 19:27

Borussia Mönchengladbach-trainer Marco Rose stapt na dit seizoen definitief over naar Borussia Dortmund. De oefenmeester werd de laatste weken al veelvuldig gelinkt aan BVB, maar ditmaal is zijn gevoelige overgang bevestigd. Dat betekent dat BMG op zoek moet naar een nieuwe trainer en eerder werd Ajax-coach Erik ten Hag al nadrukkelijk gelinkt aan die toen nog naderende vacature - die inmiddels dus zeker is. 

Het vertrek van Marco Rose zat er al wel even aan te komen. De succestrainer gaf maanden geleden al signalen af dat hij wel interesse zou hebben in een baan als hoofdtrainer in Dortmund, waar Lucien Favre ontslagen werd. Eerder vandaag (dinsdag) kwamen de berichten naar buiten dat de coach zijn afscheid had aangekondigd aan de spelersgroep en niet veel later bracht BMG zelf ook het nieuws naar buiten. De directeur van Borussia Mönchengladbach, Max Eberl, bevestigde dat de afgelopen weken al gesprekken plaatsvonden tussen Rose en de clubleiding van Borussia Dortmund. Ook bevestigt hij dat Rose gebruik gaat maken van de vertrekclausule in zijn contract. Dortmund legt vijf miljoen euro op tafel en mag de coach voor dat bedrag vanaf komende zomer overnemen. 

De trainer die vorig seizoen voor grote successen zorgde in Mönchengladbach en onder andere het Champions League voetbal terugbracht naar Borussia Park, is momenteel bezig aan een iets minder seizoen. De groen-witten staan op dit moment op plek zeven in de Bundesliga. Wel staan ze nog in de kwartfinale van de DFB-Pokal. Op 2 maart zal Rose het in het bekertoernooi pikant genoeg opnemen tegen zijn nieuwe werkgever, Borussia Dortmund. Ook doen Die Fohlen nog mee aan de Champions League, waarin ze het volgende week opnemen tegen Manchester City. 

Ten Hag opvolger?

Een naam die nadrukkelijk genoemd wordt op het lijstje van opvolgers is Erik ten Hag - die al gesproken zou hebben met BMG. De trainer van Ajax is momenteel bezig aan zijn vierde jaar bij de club uit Amsterdam, waar hij uitstekend presteert. Ten Hag heeft al wel een avontuur gehad in Duitsland, als trainer van het tweede elftal van Bayern München, waar men lovend was over de oefenmeester. Kicker komt ook met Mark van Bommel op de proppen, terwijl ook Florian Kohfeldt, Jesse Marsch, Adi Hütter en dus Ten Hag worden genoemd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen