Real in blessure-problemen: ook Carvajal voorlopig niet inzetbaar

15 februari 2021, 14:26

Real Madrid-verdediger Dani Carvajal heeft zich opnieuw in de ziekenboeg van Real Madrid gemeld. De vleugelverdediger viel tegen Valencia voortijdig uit met een dijblessure, iets dat hem eerder dit seizoen ook al parten speelde. Het is zekere niet de eerste blessure bij De Koningklijke, bij wie veel belangrijke spelers nog altijd ontbreken. Met de wedstrijd tegen Atalanta in het vooruitzicht over anderhalve week, bezorgt het trainer Zinedine Zidane hoofdbrekens.

De Spanjaard die normaal de rechterflank bestrijkt heeft al drie keer de selectie moeten verlaten met een blessure gedurende het seizoen. Hij heeft dan ook maar elf van de 23 wedstrijden gespeeld in de Spaanse competitie. Over hoelang de blessure van Carvajal kan duren is nog weinig bekend, maar de verwachting is dat hij minimaal een maand uit de roulatie ligt. 

De blessure van Carvajal gebeurde al vroeg in de wedstrijd, na ongeveer een half uur werd de verdediger gewisseld, Lucas Vasquez viel voor hem in. Lucas Vasquez had in de weken voorafgaand aan deze wedstrijd ook wat pijntjes en was dus een twijfelgeval. Dat hij toch al na een half uur moest invallen, zegt veel over de huidige situatie waarin Real Madrid momenteel zit.

Na de wedstrijd tegen Valencia gaf coach Zidane zich zorgen te maken. "We hebben een hoop blessures. Ik maak me zorgen en begrijp niets van al deze problemen." Eerder deze week liep Marcelo ook al een blessure op. De week ervoor moest Sergio Ramos onder het mes voor zijn knieblessure, daarnaast zijn ook nog Éder Militão en Álvaro Odriozola niet beschikbaar de komende tijd. Ook Eden Hazard, Rodrygo, Federico Valverde en Isco hebben op dit moment blessureproblemen. 

Door alle blessureproblemen gaat het ook sportief nog niet geweldig: in La Liga staan de Madrilenen op plek twee, vijf punten achter op koploper en stadsgenoot Atlético Madrid – dat nog wel twee wedstrijden meer te spelen heeft. In de Champions League kroop Real door het oog van de naald, maar wacht met Atalanta wel een volgende test. Dat treffen moet Carvajal normaliter aan zich voorbij laten gaan, waardoor het flink puzzelen blijft voor Zidane de komende weken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen