Gudmundsson zelfkritisch op eigen doelpuntenproductie

15 februari 2021, 10:15

Albert Gudmundsson leek na het ontslag van Arne Slot en de komst van Pascal Jansen het kind van de rekening te worden. Hij verdween uit de basis en werd niet veel later uit de selectie gezet van de Alkmaarders, maar inmiddels is hij weer op de weg terug en tegen sc Heerenveen (3-1 winst) beloonde hij dat vertrouwen met twee doelpunten. De aanvaller is zelfkritsch ondanks zijn goals.

"Ik moet toch nog wel het dubbele aantal goals halen dan de vier die ik tot nu toe heb gemaakt", vond Gudmundsson, die dit seizoen vooral grossierde in het missen van kansen, tegenover het Algemeen Dagblad. "Eentje met veel ups and downs. Een beetje zoals het seizoen van AZ zelf. De ene week aardig, de andere week weer niet", zei hij dan ook over zijn eigen seizoen tot dusver, waarin hij ook in de clinch lag met Jansen – met wie hij bij Jong PSV ook samenwerkte.

Lees ook: Stengs dolgelukkig na glansrol: "Vandaag ging het echt lekker"

"In het voetbal is geen plek voor vriendschappen", stelt de IJslander echter. "De ene keer ben je belangrijk voor de club, het andere moment juist weer niet. Ik ben sterk genoeg om daar doorheen te komen en te vechten voor een basisplaats." Over het feit dat hij vaak gewisseld wordt: "Ik kijk misschien een beetje boos of teleurgesteld, maar we zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde. In een selectie van twintig man zijn er verschillen in karakters. Ik reageer weer anders dan andere spelers."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen