Linssen: "Misschien had ik ook wel te veel bewijsdrang"

Linssen: "Misschien had ik ook wel te veel bewijsdrang"

15 februari 2021 – Feyenoord haalde op de eerste dag van de winterse transferwindow Lucas Pratto binnen om het spitsenprobleem op te lossen, maar inmiddels zit de Argentijn net als Nicolai Jørgensen en Robert Bozeník op de bank en mocht hij tegen Willem II niet eens meer invallen. De wederopstanding van de eerder afgeschreven Bryan Linssen is daarvoor de reden: bij hem valt opeens alles op z'n plaats.

"Het gaat echt lekker, ja. Misschien had ik voor de winterstop ook wel te veel bewijsdrang. Je wilt soms veel te graag", legt Linssen in het Algemeen Dagblad uit over zijn basisplaats, die hij terug heeft nadat tussendoor Jørgensen en Pratto de voorkeur kregen boven hem in de spits – ondanks dat hij voor de winterstop nog wel een hattrick maakte tegen sc Heerenveen. "Ik ben nu veel doeltreffender, veel zekerder in mijn afwerking: eigenlijk gaat alles erin op het moment. Ook op de trainingen."

Ook Dick Advocaat was lovend over de inbreng van de kleine voorhoedespeler. "Voor mij is het allemaal niet zo moeilijk hoor. Als die jongen zo blijft spelen, is hij mijn eerste spits", verduidelijkte De Kleine Generaal over Linssen, die in de eerste seizoenshelft vooral uit nood naar de punt van de aanval werd geschoven. Die nood blijkt daadwerkelijk een deugd te zijn geworden.

Lees ookAdvocaat: "De vreugde in het elftal had ik een tijdje niet gezien"

"Hij zorgt voor diepte, is continu in beweging en werkt ontzettend hard voor het elftal. Op dit moment is hij gewoon de beste optie die we hebben, zeker nu hij ook nog eens gaat scoren. Die andere drie? Ook zij weten dat de beste gewoon speelt – en dat is Linssen. Ik maak weleens een praatje met ze hoor, maar dat is het ook wel. Dit is hoe het werkt bij een topclub", aldus Advocaat.

gerelateerd