Afellay fileert Schmidt: "Heeft niet het tactisch vermogen"

Afellay fileert Schmidt: "Heeft niet het tactisch vermogen"

15 februari 2021 – Voormalig PSV-speler Ibrahim Afellay heeft de vloer aangeveegd met Roger Schmidt. De coach van de Eindhovenaren moet het flink ontgelden na opnieuw twee tegenvallende resultaten (tegen Ajax en ADO Den Haag): zo ziet de oud-international een gebrek op diverse fronten. "Blijkbaar heeft hij het tactisch vermogen niet om zo te denken", is de keiharde conclusie van Afellay.

Dat zei de man die vorig seizoen nog aanvoerder was van PSV tijdens Studio Voetbal. "Hij laat die jongens iedere keer weer staan. Hij blijft maar volharden. Hoe kan je domineren als je daar twee spelers hebt staan die grossieren in balverlies, waarbij Sangaré de kroon spant. We kunnen nu toch concluderen dat het voor geen meter loopt", vindt Afellay onbegrijpelijk over ook het wisselbeleid van Schmidt. De Duitser lag wat dat onderwerp betreft al vaker onder vuur.

"Altijd maar excuses, het houdt een keer op", zei de oud-middenvelder over de excuses van Schmidt. "Hij zal nooit die controleurs wisselen." Daarop liet Afellay diverse fouten zien van Sangaré, die niet onder druk talloze foute passes gaf. "Het is dat het tegen ADO Den Haag is, maar tegen betere ploegen wordt dat keihard afgestraft. Schmidt blijft volharden in zijn systeem: na 22 wedstrijden ziet hij dat nog steeds niet. We mogen nu toch weleens de conclusie trekken dat het voor geen meter loopt."

Lees ookSchmidt: "Was onmogelijk om deze wedstrijd niet te winnen"

Bommetje barsten
Ook Rafael van der Vaart was in hetzelfde tv-programma kritisch op de eindverantwoordelijke van PSV. "Ik vind dat die Nederlanders best op mogen staan. Ik zie in interviews dat Malen en Ihattaren ontevreden zijn. Zeg dat gewoon. Er mag best weleens een bommetje barsten daar als ze ontevreden zijn", vindt de oud-middenvelder, die zich aansluit bij Afellay. "Het lijkt wel of ze de spelers missen voor het systeem dat Schmidt wil spelen en dat ze daar nu achter komen."

gerelateerd