Neville heeft medelijden met Van de Beek: "Het is sneu"

14 februari 2021, 23:33

Donny van de Beek heeft het nog altijd zwaar in zijn eerste seizoen als speler van Manchester United. De van Ajax overgekomen middenvelder komt nauwelijks aan spelen toe en moet het in de zeldzame minuten die hij krijgt laten zien. Zondag kwam hij tien minuten voor tijd binnen de lijnen tegen West Bromwich Albion (1-1), maar hij kon opnieuw geen potten breken. Clubicoon Gary Neville heeft medelijden.

"Het is een heel goede speler", aldus Neville op het YouTube-kanaal Webby&O'Neill. "Maar het is momenteel heel lastig voor hem. Het is echt wel een beetje sneu. Iedere keer als ik hem in beeld zie, wil ik hem knuffelen. Ik weet dat ik dat niet moet doen, want hij is voor 39 miljoen euro gehaald en het coronavirus gaat rond, maar ik denk steeds: oh God, Donny, kom even bij me op de thee! Hij zal wel denken: waarom ben ik hierheen gekomen? Zo oogt het."

Neville heeft desondanks vertrouwen in dat Van de Beek uiteindelijk gaat slagen. "Het gaat een geweldige speler voor ons zijn, want het is een fantastische voetballer. Dat hebben we alleen nog niet gezien." Neville denkt dat Van de Beek de huidige situatie niet had verwacht. "Hij is voor veel geld gehaald, maar zit op de bank. Hij kwam als nieuwe sterspeler, maar speelt momenteel nauwelijks."

De statistieken onderstrepen dat. Van de Beek kwam dit seizoen in de Premier League pas tot veertien procent van het totale aantal speelminuten. In dertien duels, voornamelijk als invaller, kwam hij eenmaal tot scoren. In totaal kwam hij dit jaar tot 26 optredens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen