Kuyt duidelijk: "Belofte over trainerschap Feyenoord nooit gedaan"

Kuyt duidelijk: "Belofte over trainerschap Feyenoord nooit gedaan"

14 februari 2021 – Dirk Kuyt heeft een hardnekkig gerucht over zijn mogelijke aanstelling als coach bij Feyenoord uit de wereld geholpen. Aan de oud-speler zou direct na zijn actieve carrière zijn beloofd dat hij hoofdtrainer mocht worden in De Kuip, maar de aanvaller zegt dat daar niets van klopt.

Kuyt zette in 2017 een punt achter zijn spelersloopbaan, met de landstitel bij Feyenoord als ultieme kroon op zijn carrière. Direct na het aankondigen van zijn voetbalpensioen ging hij met Feyenoord om de tafel om de toekomst te bespreken. Kuyt ambieerde een rol als trainer en mocht daarom vorig seizoen de jeugdploeg van Feyenoord onder zijn hoede nemen. Ook liep hij als stagiair mee met Martin van Geel.

"Met Martin heb ik een hele goede relatie. Ik heb veel van hem geleerd", aldus Kuyt bij Rondo, waar hij als analyticus werkt. "Bij Quick Boys kon ik aan de slag als trainer. Dat vond ik wel leuk. Maar Martin wilde dat ik de onder 19 zou doen als ik verder zou willen als trainer. Martin zei: ik denk dat jij hoofdtrainer kan worden van Feyenoord. Maar Martin is vervolgens weggegaan. Het is besproken, maar er zijn nooit toezeggingen gedaan. Dat wil ik uit de wereld helpen. Het is mij niet beloofd dat ik hoofdtrainer van Feyenoord zou worden."

Kuyt kondigde twee weken geleden zijn vertrek aan bij Feyenoord. De ex-aanvaller van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahce en het Nederlands elftal wil zijn trainersloopbaan elders voortzetten. Feyenoord besloot Kuyt in de aanstelling van een nieuwe coach te negeren en koos voor Arne Slot, die tot eind vorig jaar aan het roer stond bij AZ.

gerelateerd