Bijlow: "Altijd vertrouwen dat ik sterker terugkwam"

14 februari 2021, 23:11

Justin Bijlow is na maanden blessureleed teruggekeerd bij Feyenoord. De talentvolle sluitpost zag concurrent Nick Marsman tijdens zijn afwezigheid een prima indruk achterlaten, maar tot een beloning voor de rest van het seizoen leidde dat niet. Dick Advocaat gaf tegen Willem II de voorkeur aan Bijlow, die zijn doel meteen schoonhield.

"Het voelde heel goed", aldus Bijlow in gesprek met ESPN. Ik kom terug van een lange blessure en ben blij dat ik er weer sta. Ik vond dat het goed ging. Er waren wel twee mindere momenten. Eén bal die ik naar Geertruida wilde spelen en verkeerd raakte en één naar Marcos één minuut voor rust. Dat moet ik beter inschatten, maar dat komt weer met de wedstrijden."

Bijlow was dolblij met het nieuws van Advocaat, dat Marsman weer naar de bank werd verwezen. "Ik sprak daar een paar dagen geleden met de trainer over. Hij zei dat ik eerste keuze was. Ik weet dat Nick een heel goede keeper is. We werken heel goed samen. We zijn buren, dus we gaan ook heel goed met elkaar om. Ik heb hem proberen te helpen toen hij speelde en ik weet dat hij mij nu helpt. Ik heb altijd vertrouwen gehad dat ik sterker terug zou komen. De trainer heeft vertrouwen in me en ik hoop dat ik dat kan uitbetalen."

Bijlow raakte tijdens het bezoek aan PEC Zwolle van eind oktober geblesseerd aan zijn voet. De keeper moest een lang revalidatietraject doorlopen en moest daardoor zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. In de tussentijd ontpopte Marsman zich tot een uitstekende vervanger. In de Eredivisie had geen basiskeeper een hoger reddingspercentage dan de oud-doelman van onder meer FC Twente en FC Utrecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen