Druijf schiet Mechelen in extremis naar drie punten

Druijf schiet Mechelen in extremis naar drie punten

14 februari 2021 – Ferdy Druijf heeft zijn waarde bij KV Mechelen bewezen. De 23-jarige aanvaller kwam tegen Beerschot na 78 minuten binnen de lijnen en tekende in de absolute blessuretijd voor de winnende treffer. Mechelen won dankzij de goal van de AZ-huurling met 1-2.

De 23-jarige spits maakte daarmee zijn eerste goal in de Belgische competitie. Druijf zorgde er in de 94ste minuut voor dat Mechelen drie punten overhield aan het bezoek aan Beerschot. De club verstevigde daarmee de plek in de Belgische subtop. Mechelen bezet namelijk momenteel de achtste plaats in de Jupiler Pro League.

Druijf moet het bij Mechelen voorlopig doen met een rol op het tweede plan. Tot dusverre kwam hij tot zeven competitieduels, waarvan zesmaal als invaller. In zijn eerste weken lukte het nog niet om tot scoren te komen. In de Croky Cup deed hij dat wél: tegen RWDM droeg hij bij aan de 2-0 overwinning én de plek in de achtste finales. Druijf is naar België verkast op jacht naar speelminuten. Bij AZ moest hij het doen met een plek op de reservebank, achter Myron Boadu. Mechelen heeft een optie tot koop bedongen in de huurdeal.

gerelateerd