Van Beek: "Nederlaag is kut, maar ik ben blij mens"

Van Beek: "Nederlaag is kut, maar ik ben blij mens"

14 februari 2021 – Sven van Beek stond na jarenlang blessureleed eindelijk weer eens vanaf de aftrap op het veld. De verdediger van Willem II ging tijdens zijn rentree uitgerekend op bezoek bij Feyenoord, de club waar hij al vrijwel zijn hele leven speelt. Natuurlijk was Van Beek blij met zijn minuten, maar over de 5-0 nederlaag was hij woest.

"Voor mij als persoon was deze wedstrijd heel mooi", zei Van Beek voor de camera van ESPN. "Ik heb twee jaar lang, dag in dag uit, moeten knokken om fit te worden. Ik heb ervoor gekozen om speelminuten te maken bij Willem II, dus dan is spelen tegen Feyenoord heel mooi." Bij Feyenoord kwam de blessuregevoelige verdediger niet meer aan spelen toe. Vorig seizoen bleef zijn speeltijd door een blessure beperkt tot één minuut.

Lees ook: Feyenoord heeft na matige eerste helft geen kind aan Willem II

Feyenoord walste na rust over Willem II heen. "Het is klote om met 5-0 te verliezen. Voor rust stonden we heel goed, gaven we weinig weg. Kort voor rust geven we echter een kans weg, daar ben ik heel boos om", aldus Van Beek, die Jens Toornstra de score zag openen. "Het is dramatisch, we geven de wedstrijd weg. Als team moeten we daarvan leren. In zeven minuten drie tegengoals krijgen, is gewoon heel slecht. De nederlaag is kut, maar ik ben een blij mens."

Want over zijn eigen spel was Van Beek tevreden. "Ik wil mezelf weer laten zien. Bij Willem II krijg ik een mooie kans om minuten te maken." Bijna vergiste hij zich in de kleedkamer. "Haha, ik maakte een schijnbeweging naar links. Ik moest echter de andere kant op, naar de uitkleedkamer."

gerelateerd