Advocaat: "De vreugde in het elftal had ik een tijdje niet gezien"

Advocaat: "De vreugde in het elftal had ik een tijdje niet gezien"

14 februari 2021 – Dick Advocaat zag in de tweede helft tegen Willem II eindelijk weer eens een overtuigend Feyenoord. De trainer was ontevreden over de eerste vijfenveertig minuten van zijn ploeg, maar had na de thee weinig aan te merken op zijn manschappen. Ook het feit dat steeds meer spelers inzetbaar zijn voor de Rotterdammers doet de Hagenaar goed.

"We kunnen nu iedere wedstrijd kijken welke spelers we nodig hebben", vertelde Advocaat voor de camera van ESPN. "Maar deze groep heeft twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en acht doelpunten gemaakt. De vreugde in het elftal had in een tijdje niet gezien. We hebben echt als team gespeeld. Bij 5-0 zag ik nog de dreiging om de zesde te maken."

De eerste helft van Feyenoord was niet bepaald overtuigend. "Dat hadden de spelers zelf ook in de gaten. In de kleedkamer werd gezegd dat we zo niet door konden gaan", aldus de oefenmeester, die zich nu richt op de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. "De competitie is belangrijk, maar de eerstvolgende wedstrijd is voor de beker."

Bryan Linssen stond tegen Willem II voor de tweede keer op rij in de spits. Hij heeft zijn draai na de winterstop gevonden. "Dat is ook de voetballerij", opperde Linssen bij ESPN. "In de eerste seizoenshelft maakte ik de kansen niet af. Nu ziet de wereld er voor mij heel anders uit. Ik train anders en beter dan tijdens mijn eerste half jaar."

"Op de training gaat bijna alles erin", vervolgde Linssen, die Nicolai Jørgensen, Lucas Pratto en Róbert Bozeník voorlopig op de reservebank houdt. "In het begin was ik te veel bezig met mezelf te bewijzen. Dat heb ik nu gelukkig niet meer. Ik voetbal veel rustiger en dat kun je ook wel zien op het veld."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021