Invaller Mahi bezorgt Utrecht verdiende zege op pover VVV

14 februari 2021, 16:38

FC Utrecht heeft zondagmiddag een moeizame 3-1 zege geboekt op een pover VVV-Venlo. De Domstedelingen namen pas na rust afstand van de bezoekers uit Limburg. Mimoun Mahi en Bart Ramselaar namen de eerste doelpunten voor hun rekening, waarna Georgios Giakoumakis de eretreffer op het scorebord zette. Op het einde werd het nog even spannend, maar Mahi bekroonde zijn goede invalbeurt nog met zijn tweede doelpunt van de middag: 3-1.

Hans de Koning voerde bij zijn VVV-Venlo één wijziging door in zijn opstelling voor het treffen met de ploeg uit de Domstad. Anastasios Donis, de Griekse broer van de eerder overgekomen Christos Donis, mocht als rechtsbuiten zijn debuut maken voor de Venlonaren. De supporters van de ploeg uit Venlo hopen uiteraard dat deze twee aanwinsten net zo'n succes worden als hun landgenoot Georgios Giakoumakis, die de topscorerslijst in de Eredivisie aanvoert. FC Utrecht wist van tevoren dat het de Limburgers niet moest onderschatten, want in Venlo verspeelden de Domstedelingen eerder dit seizoen al punten tegen de ploeg van Hans de Koning. Toen eindigde de wedstrijd in 1-1, waar er vorig seizoen zelfs in Stadion Galgenwaard verloren werd van VVV.

Ramselaar leek met een droge schuiver in de slotfase voor de beslissing te zorgen, maar Nijhuis gaf vervolgens nog een penalty aan VVV. De arbiter zag na het bekijken van de beelden een overtreding op Giakoumakis. De Griek schoot de penalty ook schitterend binnen: 2-1. Het werd vervolgens nog even spannend, waarna Mahi zijn invalbeurt in de counter bekroonde met zijn tweede goal: 3-1.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 5,5; Hidde ter Avest 6, Tommy St. Jago 6, Willem Janssen 6,5, Django Warmerdam 6; Adam Maher 6, Sander van de Streek 6, Joris van Overeem 5,5 (56. Bart Ramselaar 6,5; Gyrano Kerk 6, Adrián Dalmau 5 (56. Moussa Sylla 6), Othman Boussaid 5.5 (56. Mimoun Mahi 7.)

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7; Tobias Pachonik 6 (75. Christiaan Kum -), Roy Gelmi 6, Kristopher da Graca 5 (56. Arjan Swinkels 6), Leon Guwara 5,5; Christos Donis 5 (75. Jafar Arias -) Danny Post 5,5, Vito van Crooij 6, Anastasios Donis 4,5 (67. Joshua John. 5), Zinédine Machach 5, Georgios Giakoumakis 5,5.

Man of the match: Mimoun Mahi

*Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen