Feyenoord heeft na matige eerste helft geen kind aan Willem II

14 februari 2021, 16:25   Bijgewerkt: 14 februari 2021, 16:35

Feyenoord blijft meedoen voor de tweede plek van de Eredivisie. De Rotterdammers speelden zondagmiddag een wedstrijd met twee gezichten tegen Willem II. Uiteindelijk won de gastheer na een uitstekende tweede helft met liefst 5-0. Feyenoord is zodoende nog altijd in de race voor de tweede plaats, terwijl Willem II in de degradatiezone blijft bivakkeren.

Feyenoord speelde een zwakke eerste helft en kwam in het eerste half uur amper op de helft van Willem II. De bezoekers uit Tilburg zorgden wel voor dreiging, maar pogingen van Ché Nunnely en Kwasi Wriedt leverden in eerste instantie geen serieus gevaar op. Wriedt had de ploeg van Petrovic vervolgens wel op voorsprong moeten zetten. Na een uitstekende aanval verscheen de spits alleen voor Bijlow, die zijn doel snel klein maakte en de 0-1 voorkwam. Feyenoord was tot dat moment niet verder gekomen dan een ongevaarlijk kopballetje van Linssen.

In de slotfase van de eerste helft nam de gastheer de touwtjes iets meer in handen. De gasten hadden echter weinig problemen om het traag spelende Feyenoord van het doel te houden. Jens Toornstra en Haps losten allebei een schot van afstand. Muric had geen moeite om die pogingen onschadelijk te maken. Diep in blessuretijd had hij geen antwoord op een schot van Toornstra, die Feyenoord tegen de verhouding in op 1-0 zette. Terwijl Willem II in gedachten al aan de thee zat, knalde de middenvelder op aangeven van Mark Diemers toch raak.

Daarna was het tijd voor aanvoerder Steven Berghuis. Een lobje van de rechtsbuiten werd nog gekeerd door Muric, die even later geen antwoord had op zijn strafschop. Na een overtreding van Köhn op Linssen schoot de captain vanaf elf meter hard de 4-0 binnen. Feyenoord kreeg via Linssen, Berghuis en invaller Orkun Kökcü kansen op meer, maar alleen laatstgenoemde vond nog het net. De middenvelder schoot van heel ver en daar had Muric geen passend antwoord op: 5-0. Invallers Nicolai Jørgensen en Róbert Bozeník lieten in de slotfase na om Willem II nog meer pijn te doen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5; Lutsharel Geertruida 6.5 (67. Bart Nieuwkoop 6.5), Eric Botteghin 6.5, Marcos Senesi 6.5, Tyrell Malacia 6; Jens Toornstra 7.5, Leroy Fer 6.5 (67. Orkun Kökcü 6.5), Mark Diemers 6 (78. Róbert Bozeník -); Steven Berghuis 6.5, Bryan Linssen 7 (78. Nicolai Jørgensen -), Ridgeciano Haps 5.5 (46. Luis Sinisterra 6.5).

Willem II: Arijanet Muric 6; Leeroy Owusu 6, Sven van Beek 6 (66. Jordens Peters 6), Sebastian Holmén 6, Derrick Köhn 5 (79. Ian Smeulers -); Wesley Spieringhs 6, Lindon Selahi 5.5, Ché Nunnely 6, Mats Köhlert 6 (55. Mike Trésor Ndayishimiye 5); Evangelis Pavlidis 6, Kwasi Wriedt 6 (55. Ole Romeny 5.5).

Man of the Match: Jens Toornstra

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen