Karsdorp en AS Roma profiteren van gemors concurrentie

14 februari 2021, 14:29

AS Roma heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van concurrenten AC Milan en Juventus. Met Rick Karsdorp in de basis hoefde de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad zondagmiddag niet diep te gaan om Udinese opzij te zetten. Een vroege dubbelslag van Jordan Veretout en een laat doelpunt van Pedro leverde AS Roma de volle buit op: 3-0.

In aanloop naar het thuisduel met Udinese zag AS Roma zowel AC Milan (2-0 nederlaag tegen Spezia) als Juventus (1-0 nederlaag tegen Napoli) punten verspelen in de Italiaanse titelstrijd. In Stadio Olimpico werd het zondag snel duidelijk dat de Romeinen optimaal zouden profiteren van het gemors van de concurrentie.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen AS Roma op voorsprong kwam. Op aangeven van Gianluca Mancini kopte Veretout de 1-0 tegen de touwen. Twintig minuten later verdubbelde de Franse middenvelder de marage door een strafschop te benutten. Via Lorenzo Pellegrini leek de thuisploeg voor rust zelfs nog op 3-0 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding van Henrikh Mkhitaryan.

Udinese, met Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar in de basis, Thomas Ouwejan als invaller en Jayden Braaf negentig minuten op de bank, slaagde er niet in om het AS Roma in de tweede helft nog moeilijk te maken. Pedro maakte in blessuretijd aan alle twijfel een einde door ook de 3-0 op het scorebord te zetten. De ploeg van trainer Paulo Fonseca stijgt door de zege ten koste van Juventus naar de derde plaats in de Serie A. Koploper AC Milan heeft nog zes punten meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen