'Memphis speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen'

14 februari 2021, 13:20

Memphis Depay slaagde er zaterdagavond niet in om Olympique Lyon bij de hand te nemen tegen Montpellier (1-2). De Nederlandse aanvaller speelde onopvallend en kon niet voorkomen dat Les Gones duur puntenverlies leden in de strijd om de Franse titel. Volgens France Football speelde Memphis zelfs zijn slechtste wedstrijd van het seizoen.

En dat terwijl Memphis de laatste tijd goed in uitstekende vorm verkeerde. Een week geleden was de Nederlandse aanvaller in het competitieduel met RC Strasbourg (3-0) twee keer trefzeker en een paar dagen later leidde hij met het openingsdoelpunt een ruime bekerzege tegen Ajaccio (5-1) in.

'Memphis werd weinig in het spel betrokken', schrijft het Franse medium. 'We weten dat weinig spelers in de Franse competitie Memphis kunnen tegenhouden als hij in topvorm is, maar zaterdag liet de verdediging van Montpellier zien dat de Nederlander niet onstopbaar is. Als de topscorer van Lyon niet thuis geeft, dan doet het collectief van Lyon dat ook niet.'

Memphis zelf baalde behoorlijk van de nederlaag. "We begonnen goed aan de wedstrijd, maar het ontbrak ons aan scherpte in de afwerking. Bij de eerste kans van de wedstrijd hadden we meteen moeten toeslaan. We kunnen alleen onszelf die schuld geven. We hebben al vaker laten zien dat we niet opgeven, daar zullen we op moeten voortbouwen", zei hij tegen het clubkanaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen