Onverwacht puntenverlies PSV gaf Ajax-spelers extra boost

14 februari 2021, 09:20   Bijgewerkt: 14 februari 2021, 09:25

Ajax profiteerde zaterdagavond optimaal van het onverwachte puntenverlies van PSV in Den Haag door Heracles Almelo met 0-2 te verslaan. Met het openingsdoelpunt en een assist had Davy Klaassen een groot aandeel in de uitzege. In verliespunten staan de Amsterdammers nu negen punten voor op de concurrent uit Eindhoven, maar van de titel wil Klaassen in dit stadium van het seizoen nog niets weten.

"Het is pas beslist als het beslist is", zei de multifunctionele middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad na afloop van de zege in Almelo. De Amsterdammers kregen vlak voor de aftrap in het Erve Asito te horen dat PSV punten had laten liggen tegen ADO Den Haag. "Dat was wel even een oppepper", gaf Klaassen toe.

Ajax begon zwak aan de wedstrijd in Almelo en ontsnapte aan een vroege achterstand toen Teun Bijleveld van dichtbij naast schoot. "We begonnen niet goed", erkende Klaassen, die een kwartiertje later de 0-1 tegen de touwen schoot. "Ik zag alleen dat er iemand op de grond lag en dacht wel meteen: gaat ie wel tellen? Gelukkig was dat het geval."

Lees ook: Pröpper zet vraagtekens bij Ajax-goal: "Overtreding en buitenspel"

In de tweede helft liep Ajax uit naar 0-2. Waar bij het openingsdoelpunt Klaassen de afmaker en Sébastien Haller de aangever was, waren de rollen bij het tweede doelpunt omgedraaid. "Tussen ons twee en ook tussen Sébastien en de andere spelers klikt het steeds beter", aldus Klaassen, die met Ajax nu negen verliespunten voor staat op PSV. "Dat zijn er een hoop. Maar een vorentscheidung? Nee, het is pas beslist als het beslist is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen