Malen niet blij ondanks goals: "Dit was geen fijne week"

13 februari 2021, 21:28   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 21:34

Donyell Malen leek op weg te zijn naar een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag: de aanvaller scoorde tweemaal en dat was lang genoeg voor de zege, maar door de omhaal van Michiel Kramer leverde dat opnieuw 'slechts' een punt op (2-2). En dat was een volgende dreun voor het toch al geplaagde PSV. "Dit was geen fijne week, nee. Dat kun je wel stellen."

Dat vertelde Malen tegenover ESPN. "We hebben bij vlagen goed gespeeld, maar daar kopen we niks voor", baalde de spits, die ondanks zijn twee treffers kritisch bleef op zijn eigen optreden. "Ik schiet een keer in de korte hoek, waar ik in de lange had moeten schieten. Ook de keeper pakt wat ballen goed, ik heb meer kansen gehad. (…) Ik had de wedstrijd kunnen afmaken, dat neem ik mezelf enigszins kwalijk."

Dat het minder gaat met PSV en er veel kritiek is, snapt Malen wel. "Je speelt bij een topclub, dan hoort dat er bij. We zijn mensen, geen robots. Daarin is niet altijd alles fijn, dit professioneel voetbal. Slecht is slecht en goed is goed", zei de spits over de kritiek richting oefenmeester Roger Schmidt.

Lees ookSchmidt: "Was onmogelijk om deze wedstrijd niet te winnen"

"Volgens mij zijn we een goede groep. Je moet eerlijk zijn naar elkaar en eerlijk zijn naar elkaars prestatie. Ook als team", vond Malen, die ook vindt dat er ook kritisch gekeken moet worden naar de tegentreffers. "De eerste was een onnodige tegengoal. Dat kan gebeuren, daarna hebben we goed gereageerd en komen we voor. Helaas zit het tegen en spelen we vervolgens gelijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen