Klaassen: "Wisselwerking met Haller gaat steeds beter"

13 februari 2021, 21:04

Overtuigend was het niet, maar Ajax kon tegen Heracles Almelo wel weer drie belangrijke punten bijschrijven. "We speelden niet onze beste wedstrijd", concludeerde Davy Klaassen na afloop dan ook. "Maar als het zo koud is, je speelt op zo'n veld en ook gewoon tegen een lastige tegenstander, dan ben ik over het spel niet tevreden, maar over de hele avond wel."

Voor Klaassen was in Almelo een belangrijke rol weggelegd. Hij tekende voor de openingstreffer na een assist van Sébastien Haller en bediende vervolgens diezelfde Haller bij de tweede goal. "De wisselwerking gaat steeds beter", zei hij na afloop tegenover ESPN. "In het begin moet je even wennen aan elkaar, dat is logisch. Het gaat steeds beter. Vandaag hebben we allebei een goal en een assist. Uiteindelijk maakt het niet uit wie ze erin schiet, maar is het wel lekker als je als duo, maar ook als team steeds beter ingespeeld raakt."

Na de zege op Heracles kan Ajax zich gaan focussen op de heenwedstrijd van het Europa League-tweeluik tegen Lille. Ondanks dat die wedstrijd op het programma staat, zag Klaassen Heracles niet als hinderlijke onderbreking. "Een moetje? Je moet hem spelen en je moet winnen, ja. Zeker met de uitslag van PSV (2-2 tegen ADO, red.) is dit lekker. Als we echt kampioen willen worden, kunnen we deze wedstrijd niet laten schieten. Dat besef is er wel. Dat moeten we zeker niet kwijtraken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen