Ajax loopt opnieuw uit na zakelijke zege bij 'angstgegner' Heracles

13 februari 2021, 20:43   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 21:20

Ajax heeft zaterdag zonder groots te spelen uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel. Terwijl PSV struikelde over ADO Den Haag (2-2), deed Ajax wel wat het moest doen bij angstgegner Heracles Almelo: 0-2. Daardoor bedraagt de voorsprong van Ajax op de Eindhovenaren nu zes punten en het heeft nog een duel op zak. Davy Klaassen tekende op het kunstgras van Heracles na een kwartier voor de winnende en leverde de assist voor de 0-2 van Sébastien Haller.

De voorsprong van Ajax op PSV bedroeg bij aanvang van deze speelronde vier punten met een wedstrijd minder gespeeld. Maar omdat PSV eerder op deze zaterdag in actie kwam, zou het verschil in punten kunnen veranderen vlak voordat Ajax begon aan het duel bij Heracles. PSV stevende in Den Haag op een 1-2 zege af, totdat Michiel Kramer in de derde minuut van de blessuretijd 2-2 maakte met een omhaal. Ajax-trainer Erik ten Hag kreeg het mee voor zijn interview bij ESPN en wist dus dat Ajax het gat met de Eindhovenaren vanavond opnieuw kon vergroten. 

Een gemakkelijke opgave ging dat niet worden gezien het recente verleden in Almelo. Ajax verloor de laatste drie edities (2-1, 1-0 en 1-0) en kreeg het ook nu weer moeilijk. Heracles joeg de lijstaanvoerder al vroeg af en zorgde er op die manier voor dat Ajax niet aan het eigen spel toe kwam. Bovendien ontsnapte Ajax na drie minuten en in blessuretijd aan een tegentreffer. Teun Bijleveld schoot al uitglijdend net naast en Ismail Azzaoui kwam op slag van een teenlengte tekort om een voorzet tot doelpunt te prolongeren.

De stand van de pauze bleef lang op het bord staan. Beide ploegen lieten namelijk weinig goeds zien, waardoor het publiek eigenlijk blij was dat het op deze koude zaterdagavond niet in het stadion hoefde te verkleumen. Tekenend voor de wedstijd was ook de kans van Tadic na iets meer dan een uur. De linksbuiten werd keurig aangespeeld door Haller en had genoeg ruimte om aan te leggen en te scoren. Tadic wachtte echter te lang en liet zich de kaas van het brood eten door Marco Rente.

De laatste tien minuten kwam Ajax dus zonder problemen door. Het wist dat er opnieuw drie punten bij zouden komen en met het oog op die Europa League-wedstrijd tegen Lille ging het zich ook niet nog extra inspannen. Met een goed gevoel kan Ajax daar donderdag naartoe, zeker omdat deze generale extra zoet smaakt door het puntverlies van PSV. En als de Amsterdammers zelfs op bezoek bij Heracles Almelo gaan winnen, kan het weleens een heel mooi seizoen worden voor de mannen van Ten Hag. 

Opstellingen en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5, Tim Breukers 5, Marco Rente 6, Robin Pröpper 5, Giacomo Quagliata 6.5, Luca de la Torre 6, Ismail Azzaoui 5.5 (81. Sinan Bakis -), Lucas Schoofs 6, Teun Bijleveld 6 (65. Silvester van der Water 5), Rai Vloet 5 (65. Ahmed Kutucu 5), Delano Burgzorg 6.5.

Ajax: Maarten Stekelenburg 7, Noussair Mazraoui 5.5 (72. Devyne Rensch -), Jurriën Timber 6, Daley Blind 6, Nicolas Tagliafico 5, Edson Álvarez 5.5, Ryan Gravenberch 5, Davy Klaassen 7.5 (87. Mohammed Kudus -), David Neres 4 (71. Antony -), Sébastien Haller 7, Dusan Tadic 6.5 (87. Zakaria Labyad -).

Man of the match: Davy Klaassen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen