Tiende titel Juventus heel ver weg na verlies bij Napoli

13 februari 2021, 19:59

Juventus heeft zaterdagavond opnieuw schade opgelopen tegen een Italiaanse topploeg. De formatie van Andrea Pirlo ging op bezoek bij het in matige vorm verkerende Napoli zelfs onderuit (1-0), waardoor het tiende landskampioenschap op rij heel ver weg is voor Cristiano Ronaldo en consorten.

Juventus is dit seizoen nog zeker geen machine gebleken in de Serie A, maar met name tegen de topploegen presteert het enorm wisselend in de Italiaanse competitie. Eerder dit seizoen werden al punten verspeeld tegen hoogvliegers AS Roma, SS Lazio, Atalanta Bergamo en halverwege januari werd ook Internazionale (2-0 verlies) aan dat lijstje toegevoegd. En zaterdagavond kwam er een nieuw hoofdstuk aan dat zo vervelende boek voor de Oude Dame op bezoek bij het zo geplaagde Napoli. Trainer Gennaro Gattuso staat flink onder druk en had een goed resultaat nodig tegen de regerend titelhouder.

Hoop kon Napoli dus al halen uit de toppers van Juventus dit seizoen en dat kreeg het helemaal toen Lorenzo Insigne na een half uur een strafschop hard in de linkerhoek schoot: 1-0. Problemen voor Juventus, dat na de recente uitglijder in Milaan zich geen puntverlies meer kon veroorloven in de Italiaanse titelstrijd. Werkelijk alles haalde de ploeg van Andrea Pirlo – die basisklant Matthijs de Ligt uit een corner nog naast zich schieten – uit de kast, maar een doelpunt viel er maar niet.

Cristiano Ronaldo hielp een enorme kans om zeep op bezoek bij Napoli en kopte later nog in de handen van Alex Meret, terwijl Álvaro Morata vlak voor tijd vanaf een meter diezelfde keeper redding zag brengen op de doellijn. Eerder werd een doelpunt van de Spaanse aanvaller nog teruggefloten wegens buitenspel van ploeggenoot Giorgio Chiellini. Extra zuur voor De Ligt was dat Juventus bij zijn eerste basisplaats na drie Serie A-duels (3x 2-0 winst) dus opnieuw kostbare punten weggaf.

Het is voor Pirlo opnieuw een doffe dreun in de titelstrijd, waarin Internazionale én AC Milan opnieuw kunnen uitlopen dit weekend. Die laatstgenoemde ploeg was in 2011 de laatste ploeg die erin slaagde om een landstitel te pakken voordat de hegemonie van Juventus werd ingezet. Het heeft er dan toch echt alle schijn van dat die fraaie reeks dit seizoen doorbroken gaat worden in de Serie A. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen