Stekelenburg oudste Ajacied in Eredivisie ooit, Idrissi ziek

Stekelenburg oudste Ajacied in Eredivisie ooit, Idrissi ziek

13 februari 2021 – Maarten Stekelenburg heeft met zijn basisplaats tegen Heracles Almelo zaterdagavond een record gebroken. De doelman is met 38 jaar en 144 dagen de oudste speler van Ajax in de Nederlandse competitie met speelminuten ooit. Daarmee is de goalie de opvolger van Arnold Mühren, die in 1989 37 jaar en 353 dagen oud was als Ajacied en speeltijd kreeg.

Daarmee is Mühren dus nog wel altijd de oudste veldspeler in dienst van de Amsterdammers in de Eredivisie, boven André Ooijer (37 jaar en 300 dagen) en Danny Blind (37 jaar en 288 dagen) die als nummer drie en vier op de lijst overigens sowieso ouder waren dan alle andere keeper in het verleden van Ajax. Jan Jongbloed (44 jaar en 286 dagen) is overigens nog altijd de oudste speler in de Eredivisie ooit en kan voorlopig dus nog niet worden ingehaald door Stekelenburg. 

Idrissi ziek
Verder werd ook duidelijk waarom winteraanwinst Oussama Idrissi niet bij de wedstrijdselectie van Erik ten Hag zit. De buitenspeler is ziek, grieperig – geen corona, en ontbreekt om die reden tegen Heracles Almelo. Quincy Promes is er eveneens nog niet bij, maar dat is vanwege transferperikelen. Normaliter wordt zijn overgang naar Spartak Moskou in de loop van volgende week afgerond. 

Bekijk ookTen Hag begint in Almelo met Neres in basis, Martínez op de bank

gerelateerd