Ajax
1 – 1
Vitesse

Sevilla wint dankzij Bono, die zevende (!) clean sheet op rij heeft

Sevilla wint dankzij Bono, die zevende (!) clean sheet op rij heeft

13 februari 2021 – Sevilla heeft de winning streak over alle competities zaterdagavond doorgezet. In eigen huis was het allesbehalve groots tegen hekkensluiter Huesca, maar een ietwat gelukkige goal van Munir was genoeg om FC Barcelona in elk geval voor even weer te passeren op de ranglijst (0-1). De zege betekende bovendien de zeven (!) clean sheet op rij in officiële wedstrijden, van wie het de laatste negen won. 

Dat het wederom de nul hield was overigens vooral te danken aan keeper Bono. De doelman hield de achterhoede met basisspeler Karim Rekik in de slotfase meermaals op de been en kreeg daarbij vlak voor tijd nog een keer hulp van een verdediger op de lijn. In totaal moest hij vijf keer reddend optreden om de kopbal van Munir, uit een voorzet die nét binnen de lijnen bleef, tot winnende treffer te maken. 

Dat de uitblinkende goalie in de absolute slotfase nog geel kreeg vanwege tijdrekken zegt alles over de manier waarop Sevilla de zege uiteindelijk over de streep trok – vooral dankzij Bono. Door de negende officiële zege op rij met zeven achtereenvolgende clean sheets stijgt Sevilla voor even over nummer drie FC Barcelona heen. Basisspeler Luuk de Jong werd voortijdig gewisseld door trainer Julen Lopetegui, die enkele krachte rust gaf richting de Champions League-ontmoeting met Borussia Dortmund. De Duitsers krijgen moeite genoeg om ook maar te scoren tegen Sevilla. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 18 april 2021

  2. zaterdag 17 april 2021