De Graafschap wint voor zesde keer op rij en doet volop mee

13 februari 2021, 16:25   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 16:34

De zegereeks van De Graafschap blijft voortduren. De ploeg uit Doetinchem doet volop mee in de Eerste Divisie en heeft zaterdag voor de zesde keer op rij gewonnen in de competitie. Gemakkelijk ging het wederom niet, maar de 1-0 overwinning op MVV Maastricht zal desondanks toch goed voelen.

De Graafschap meldt zich door de overwinning bovenin en staat tweede, met evenveel punten als koploper SC Cambuur. De Leeuwarders hebben nog wel twee duels in te halen. De Graafschap wist dat het zaterdag geen misstap kon maken tegen MVV en deed dat ook niet. In het koude Doetinchem maakte Jordy Tutuarima de enige goal. De linksback tikte in de 33ste minuut binnen na goed werk van Danny Verbeek.

De Graafschap was superieur in de eerste helft, zonder veel kansen te krijgen. Na rust kwam MVV een stuk beter voor de dag, maar scoorde het niet. Het was juist De Graafschap dat de beste mogelijkheden kreeg. De thuisploeg wilde een kwartier voor tijd een penalty na een duidelijke overtreding op invaller Melvin Platje, maar kreeg die niet. Verder kregen ook Joey Konings en Elmo Lieftink goede kansen, maar zij zagen keeper Mike Havekotte handelend optreden. De Graafschap doet door de zesde overwinning op rij wel weer volledig mee bovenin.