Leicester legt Liverpool op pijnbank in bizarre slotfase

13 februari 2021, 15:31   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 16:16

Regerend landskampioen Liverpool valt keihard van het voetstuk in de Premier League. Titelprolongatie raakt steeds verder uit beeld voor het team van Jürgen Klopp. De nummer vier van het klassement leek op weg naar een zege bij Leicester City, maar kreeg te maken met een onvoorstelbare inzinking. Het leverde een 3-1 nederlaag en een nieuwe tik op.

Het hoogtepunt van de kraker leek plaats te vinden in de 67ste minuut. Roberto Firmino bediende Mohamed Salah met een schitterend hakje en laatstgenoemde stuurde het speeltuig met een mooie voetbeweging in de hoek: 0-1. Het was alweer de zeventiende goal dit seizoen voor de topscorer van de Premier League. Het zag er dus goed uit voor het team van basisklant Georginio Wijnaldum.

Liverpool stond voor, maar gaf alles op bizarre wijze uit handen. De ellende begon toen Thiago een overtreding maakte op Harvey Barnes op de rand van het strafschopgebied. De arbiter gaf een penalty, maar na inmengen van de VAR werd het een vrije trap. Die werd goed en scherp aangesneden door James Maddison en vloog door een woud van benen door in de lange hoek: 1-1. Die goal viel in de tachtigste minuut en was zo'n klap voor Liverpool, dat de kluts compleet kwijtraakte.

Een minuut later stond het namelijk ineens 2-1. Alisson Becker zat volledig mis op een dieptebal, terwijl ook nieuweling Ozan Kabak er niet goed uitzag. Alisson ging tegen Manchester City (1-4 verlies) ook al twee keer enorm de fout in en was vandaag weer verantwoordelijk voor een tegengoal. Jamie Vardy werd zodoende een vrije doortocht gegeven en tikte simpel binnen. Daarmee was het nog niet gedaan, want vier minuten later was het weer prijs. Kabak zat mis bij een steekbal en kon Barnes niet meer achterhalen. Het talent schoof koeltjes de 3-1 langs Alisson. Die drie goals van Leicester vielen in slechts vijf minuten tijd. Het had zelfs nog erger kunnen zijn, want Vardy raakte tussendoor ook nog de paal.

Het verlies in het King Power Stadium is alweer de derde nederlaag op rij voor Liverpool, dat de kluts volledig kwijt is. Het won slechts twee van de laatste tien wedstrijden in de Premier League. Leicester doet daarentegen geweldige zaken en staat tweede, met een punt meer dan Manchester United dat later nog in actie komt. Liverpool staat vierde en heeft liefst zes punten minder dan Leicester. Het is een vormcrisis met een hoofdletter V.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen