Ploeggenoot looft Grealish: "Ik zie Messi met een rechterbeen"

Ploeggenoot looft Grealish: "Ik zie Messi met een rechterbeen"

13 februari 2021 – Vorig seizoen bleef Aston Villa ternauwernood in de Premier League, maar dit voetbaljaar loopt het uitstekend bij de formatie uit Birmingham. Met de huidige negende plaats heeft niemand bij de club reden tot klagen. Grote man in het team is aanvoerder Jack Grealish, die grote indruk maakt op zijn teamgenoten.

De 25-jarige aanvallende middenvelder is de grote roerganger van Aston Villa. Keeper Emiliano Martinez, die in de zomer overkwam van Arsenal, vindt de Engelsman een geweldige speler. "Hij is de meest getalenteerde speler die ik ooit heb gezien", spreekt de doelman in Engelse media. "Hij raakt de bal nooit kwijt. Als hij met de bal loopt, komt er altijd een schot op doel of een corner. Hij passeert zo makkelijk twee of drie spelers. Ik zie Lionel Messi in actie, maar dan met een rechterbeen. Je kunt gewoon de bal niet van hem afpakken."

De lyrische teksten van Martinez zijn enigszins opvallend, omdat hij acht jaar bij Arsenal heeft gespeeld en ook bij de nationale ploeg met grote namen werkt. Toch vindt hij Grealish dus zijn beste ploeggenoot ooit, al wil hij wel een kanttekening plaatsen. "Messi is Messi, hij is de beste speler ooit. Maar op de training als Jack de bal heeft, wil niemand hem tackelen omdat ze respect voor hem hebben. Hij kan afmaken, kan stiftten, hij kan alles. Ik had dezelfde ervaring met Messi op de training van de nationale ploeg. Niemand wil hem ook aanraken op de training en dat is met Jack precies zo."

gerelateerd