Vlaar: "Heb zo ongelooflijk veel reacties gehad"

13 februari 2021, 13:07   Bijgewerkt: 13 februari 2021, 13:15

Inmiddels is Ron Vlaar enkele dagen gestopt als profvoetballer. De 35-jarige verdediger kampt met blessureleed aan zijn knieën en liet dinsdag aan de selectie van AZ weten dat zijn carrière erop zit. Een zware dobber, maar hij is blij dat de kogel door de kerk is.

"De afgelopen dagen heb ik zo ongelooflijk veel reacties gehad. Dat had ik echt nooit durven dromen", vertelt hij aan de NOS. "Ik ben daar ook nooit zo mee bezig geweest, maar dat komt wel even binnen. Het is heel bijzonder om je te realiseren dat je voor zo veel mensen mooie herinneren naar boven kunt halen. Daar ben ik trots op."

Het doet uiteraard iets met hem nu de kogel door de kerk is en hij niet meer als profspeler in actie zal komen. "Ik had aan het begin van dit seizoen al besloten dat het mijn laatste zou zijn. Ik had een vervelende voorbereiding waarin ik al snel geblesseerd raakte. Ik dacht: het is tijd om jezelf te belonen door zelf te bepalen wanneer je gaat stoppen."

De laatste tijd spookte stoppen steeds meer door zijn hoofd. "Ik heb vaak gezegd dat het moment van stoppen waarschijnlijk bepaald zou gaan worden door een blessure, omdat ik het nog steeds veel te leuk vind - als ik fit ben - en mezelf ook goed genoeg vind om het niveau van AZ en de Eredivisie te halen. Ik ben dus eigenlijk ingehaald door mijn eigen woorden."

Uiteindelijk bleek de staat van zijn knieën doorslaggevend. "Afgelopen weken had ik wel een beetje het gevoel dat het eraan zat te komen, omdat het gewoon niet goed ging. En vorige week wist ik het definitief, toen ik op de beelden had gezien dat mijn knie gewoon niet goed genoeg meer was. Het was wel even moeilijk op het moment dat ik het aan de groep vertelde. Ik realiseerde mij toen wel: o ja, dit is een van de laatste keren dat ik met die gasten op het veld sta."

Lees ook: Jansen: "Hoop dat Vlaar dicht bij het veld betrokken blijft"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen