Tevreden Schmidt bewierookt inbreng Rosario en Sangaré

13 februari 2021, 12:43

Tegen Ajax maakten Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré weinig indruk in de KNVB Beker, maar toch zijn beide controleurs belangrijk voor PSV. Trainer Roger Schmidt beschermt het duo en vindt dat zij erg belangrijk zijn voor de ploeg.

Rosario ging midweeks in de fout door tegen Ajax de bal in de opbouw te verspelen. Hij stond daarmee aan de basis van een tegengoal. Ter discussie staat zowel Rosario als Sangaré echter absoluut niet bij de Duitse trainer. "Ibrahim was de laatste twee wedstrijden misschien niet top. Misschien zijn we daaraan gewend geraakt, maar hij speelde al veel en is ver van huis bezig aan zijn eerste seizoen bij een club met hoge doelen", vertelt Schmidt aan het Eindhovens Dagblad. "Mooi om van dat proces deel uit te mogen maken. Het is mijn taak als coach om hun potentieel zo goed mogelijk te benutten."

Ook opbouwend worden de twee sterke controleurs beter, ziet de trainer van de Eindhovenaren. "Ze presteren op topniveau en ook aan de bal zie ik potentie. Ik zag Pablo Rosario tegen FC Twente een bal spelen voordat Donyell Malen de kans op 4-0 miste. Als je zo'n bal in een Champions League-finale speelt, wordt iedereen gek."

PSV gaat zaterdagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag. Het duel begint om 16.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen