Rankovic over ADO-ontslag: "Zeg het dan in mijn gezicht"

13 februari 2021, 09:38

Aleksandar Rankovic was dit seizoen de eerste trainer die ontslagen werd in de Eredivisie. De coach werd in november al vroeg in het seizoen de laan uitgestuurd bij ADO Den Haag. Dat had niet alleen te maken met de slechte sportieve prestaties, maar ook met de onrust achter de schermen. Voor het eerst heeft de coach uitgebreid teruggeblikt op zijn ontslag.

Dat doet de 42-jarige Serviër bij de NOS. Na het verloren duel met FC Twente in november werd hij gebeld door zijn zaakwaarnemer. Hij vertelde dat de coach was ontslagen. "Mijn eerste gedachte was: hebben ze niet het fatsoen om mij zelf te bellen en te zeggen om welke redenen ik ontslagen ben", reageert hij. De directie gaf aan dat hij zijn zaakwaarnemer als woordvoerder naar voeren had geschoven. "Zo draaiden ze het om. Als je een echte directeur bent, vraag je of ik bij je op kantoor kom. Zeg het gewoon in mijn gezicht. Dan ben ik het er misschien niet mee eens, maar heb ik wel respect voor je. De redenen voor mijn ontslag hoorde ik pas achteraf in interviews. Die heb ik nooit zelf gehoord."

Rankovic kreeg de kritiek dat hij onvoldoende luisterde naar het Technisch Hart. "Als je als club een ADO-icoon binnenhaalt, die 1.300 wedstrijden heeft gecoacht, die zich onbezoldigd inzet en advies geeft, zou ik wel luisteren. Dat deed hij te weinig", zei directeur Mohammed Hamdi destijds, doelend op de ervaren Martin Jol. "Ze wilden vernieuwen en waarde creëren op het veld. Prima, maar dan moet je wel weten welke jongens je haalt. Want ADO moet ook in de Eredivisie blijven. Dat kan niet als je twintig spelers laat gaan en twintig vervangers haalt. Ik heb meerdere malen gezegd dat ik me zorgen maakte over het elftal."

Reden voor Rankovic om paal en perk te stellen en op een gegeven moment uit het Technisch Hart te stappen. "Daarin voelde ik mij niet gehoord. Maandenlang gaf ik aan welke type spelers ik wilde hebben. Ik ga nu niet op namen in, maar het waren andere types dan die ik kreeg. Op een gegeven moment bemoeiden zij zich zelfs met de rugnummers die ik had gekozen. Dat was de druppel. Ik ben er uitgestapt voordat de competitie begon."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen