Grim ziet interesse AZ 'als teken dat RKC goed bezig is'

Grim ziet interesse AZ 'als teken dat RKC goed bezig is'

12 februari 2021 – De naam van Fred Grim is deze week in verband gebracht met AZ, dat na dit seizoen een nieuwe trainer gaat aanstellen. De huidige coach van RKC Waalwijk levert in Brabant goed werk en won met zijn ploeg vrijdag met 1-0 van FC Emmen. Na afloop werd hij gevraagd naar de interesse van AZ.

Grim reageerde wel, maar liet niet het achterste van zijn tong zien. "Het is een teken dat we goed bezig zijn met RKC", reageerde hij bij ESPN. "Het is afgezaagd, maar de volle focus ligt erop om met RKC in de Eredivisie te blijven. Ik heb ambitie, dat mag, als sportman zeker. En we gaan het wel zien. Zo zit de clubleiding ook in elkaar. Het geldt voor spelers, voor managers en voor trainers in dit geval. We gaan het zien. Je noemt nu AZ, maar we gaan eerst proberen er met RKC in te blijven en dan zien we wel weer." Zijn verbintenis in Waalwijk loopt in 2022 af.

Eerder op deze vrijdag zei directeur Frank van Mosselveld al dat de vermeende interesse hem niet verbaasde. "Dat gerucht zag ik ook voorbijkomen en is een compliment voor Fred én RKC. Ik sta er niet van te kijken als zich clubs voor hem melden", sprak hij in De Telegraaf. Grim boekte vrijdag een cruciale zege op Emmen. RKC staat vijftiende en heeft zes punten meer dan nummer zestien Willem II.

Uiteraard was de ontlading in het RKC-kamp groot. "Dat was het ook. Niet alleen op het veld, maar ook in de gang. Geweldig voor de jongens. We speelden goed voetbal en waren de bovenliggende partij, zeker de eerste helft. Goede structuur, goede spelopvatting. De spelers voerden goed uit wat we vooraf hebben doorgenomen. Dan is het wel eens een keer prettig als je hem over de streep trekt. We hebben ook weinig weggegeven. Misschien dat het dit ons ook weer vertrouwen geeft naar de andere wedstrijden."

Lees ook: RKC duwt kansloos Emmen verder de put in door late wondergoal

gerelateerd