'Bayern wint strijd om Leipzig-verdediger Upamecano'

12 februari 2021, 20:25   Bijgewerkt: 12 februari 2021, 21:14

Het zijn prima dagen voor Bayern München. De Duitse grootmacht kroonde zich donderdag tot wereldkampioen en heeft vrijdag ook op de transfermarkt goede zaken gedaan. Volgens diverse media, waaronder RMC, L'Équipe en The Guardian, gaat de koploper van de Bundesliga de strijd om Dayot Upamecano winnen.

In het contract van de verdediger van RB Leipzig staat een clausule van 42,5 miljoen euro. Voor dat bedrag kan hij dus worden opgehaald bij de huidige nummer twee van de ranglijst. Geen hoge transfersom voor een verdediger die wordt gezien als één van de grootste talenten in de achterhoede. Upamecano is 22 jaar en een vaste basiskracht bij Leipzig. In het afgelopen Champions League-seizoen, toen Leipzig de halve finale haalde, speelde hij zich wereldwijd in de kijker.

Niet voor niets zat hij vrijwel de gehele Engelse top achter de snelle en sterke verdediger aan. Bayern kiest ervoor om de clausule te triggeren en omdat de Fransman ervoor kiest om bij die club te gaan spelen, zal hij in de zomer verkassen naar de Duitse grootmacht. Bayern geeft de andere geïnteresseerde clubs zodoende het nakijken. Er moeten echter nog wel wat plooien worden gladgestreken voordat er definitief sprake is van witte rook. Bayern is momenteel in onderhandeling met de speler en heeft hem een vijfjarig contract voorgelegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen