Van Damme (37) staakt zoektocht en zet punt achter carrière

Van Damme (37) staakt zoektocht en zet punt achter carrière

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 februari 2021 – De loopbaan van Jelle Van Damme is ten einde. De 37-jarige Belg zocht nog enige tijd naar een nieuwe club, maar heeft besloten die zoektocht nu te staken. Dat heeft de middenvelder vrijdag aangekondigd via zijn social media.

'Ik wil op de eerste plaats de clubs bedanken die me alle kansen gegeven hebben', schrijft Van Damme. 'Ik had mijn kinderen beloofd geen verre bestemmingen meer te overwegen en aangezien er dichterbij niets interessant voorbij kwam, betekent dit het einde. Ik heb daar vrede mee. Het was prachtig, maar laat ons eerlijk zijn: er is meer in het leven dan alleen maar dit mooie spelletje.'

De voormalig international speelde tussen 2001 en 2004 bij Ajax. De middenvelder die ook als back kon spelen, kende een lange carrière. Hij speelde onder mee voor Southampton, Anderlecht, Wolverhampton Wanderers, Standard Luik en Royal Antwerp FC. KSC Lokeren was zijn laatste club. Enkele weken geleden liet hij al weten nog even te zoeken naar een nieuwe club. Hij was toen onder meer aanbiedingen van Standard Luik, Moeskroen en KV Kortrijk af. "Ik had ook kunnen tekenen voor Moeskroen of KV Kortrijk en in het buitenland. Als ik alleenstaande was geweest, zou ik daarop zijn ingegaan. Maar ik ben te oud om het leven van mijn kinderen zo drastisch te veranderen", sprak hij toen.

Reacties

gerelateerd